Kontoret ligger i Lerum. Där sitter det fyra anställda vars uppdrag det är att göra uppdragsgivarens assistans så väl fungerande som möjligt, helst utan byråkrati. Nedan kan du läsa hur de anställda beskriver varandra.

Lisen beskriver Gabor Varga

Gabor

Gabor är våran chef. Han har funnits med så länge i assistansen att han nästan måste räknas till ett inventarium i assistanshistorien. Gabor lyssnar alltid på oss andra innan han fattar beslut. Han räknar med våra synpunkter eftersom vi ofta pratar med er uppdragsgivare. Det känns bra. Gabor är också en riktig nattsuddare. Ibland får vi mail som han skickat till oss mitt i natten. Men sen dyker han ändå upp på morgonen. Vi har funderat på om det är en sån där ”VD-gen” han har som håller honom uppe.

 

Anna beskriver Lisen Berntsson

Lisen

Lisen heter egentligen Elisabeth men kallas aldrig för något annat än Lisen. Hon började som personlig assistent för en av företages uppdragsgivare. Idag håller hon i anställningsavtal, arbetsmiljö, räkningar till Försäkringskassan och ALLT annat med. Hon är lite av en bläckfisk som klarar allt det här. Fast hon är mer ordningsam än en bläckfisk. Hon har precis fått godkänt på kursen om 7,5 poäng socialrätt. Men hon är kaffeberoende. Får hon inte ha en kopp kaffe bredvid sig blir hon så irriterad att det är bäst att passa sig.

 

Gabor beskriver Carina Johansson

carina

Carina har jobbat för mig ända sedan 1996. Och vi har fortfarande inte ledsnat på varandra! Carina håller i ekonomin här på företaget. Hon ser till att Försäkringskassan och kommunen betalar vad de ska. Gör de inte det tycker jag lite synd om dem för då ringer hon och ger sig inte förrän hon har rätt ut vad som är fel och sett till att pengarna kommer in. Innan Carina började på företaget arbetade hon som personlig assistent, anställd av Larga. Det var då vi upptäckte hennes talanger. Det man ska passa sig för är att ge henne surprodukter. Och det är bäst att man vet vad det är, annars kan det gå illa. Vad det är? Jo, fil, cremé fraishe och youghurt bland annat. Sura mejeriprodukter helt enkelt.

 

Carina beskriver Anna Berntsson

Anna

Anna är den av oss som är sist anställd. Hon arbetade också som personlig assistent tidigare. I hela tio år! Hon var både assistent och arbetsledare. Anna håller bland annat i utbildningar och ser till att skriva och följa upp genomförandeplaner så att assistansen blir precis som våra uppdragsgivare har tänkt sig. Anna är väldigt lång. Och det är bra det. Det har hon nytta av när hon ägnar sig åt sin karriär utanför Larga och assistansen. Anna spelar nämligen handboll för Alingsås. Heja Alingsås! Hennes stora last i livet är Cola light. Vi retar henne ständigt men hon lyssnar inte på det örat.

 

Gabor beskriver Frida Schlyter

Frida

Frida, som är vikarie för föräldralediga Anna, började på kontoret den 1 Juni 2018, men redan 2001 jobbade hon som assistent hos Larga en kortare tid. Frida pratar gärna och ibland alldeles för fort-då måste man säga till! Hon är ett yrväder som gärna skämmer bort sina kollegor med nyttigheter och slår ett slag för god hälsa. Fysisk träning av alla de slag är en del av vardagen. Frida är tekniskt lagd och älskar ordning och reda. Post it lappar & anteckningsblock för att komma ihåg är väldigt bra uppfinningar. Hon har före sin tid på Larga arbetat sedan 1998 i olika verksamheter inom LSS.